Skip to main content

Raw living art

Rawfood, levande mat, som inte är upphettad över 40 grader.

Varför då kan man undra? När vi låter maten vara rå behåller den sin fulla näring och ger kroppen energi utan att använda sig av kroppens engna resurser. Enzymerna bevaras och vi går med kroppens flöde.

Jag har själv levt med rawfood, enbart och ibland med lite kokt mat under ca 10 år. Även min nu 11 årige son äter mycket rå mat. När jag började hade jag ingen aning om att det skulle bli att jag hellre väljer levande mat till största del än kokt. Svaret är att icke upphettad mat ger mig energi, inspiration och glädje. En mer balanserad vardag och energi att skapa det som jag önskar är att jag fortsätter. Det som är bra att känna till är att all rawfood inte behöver vara kall. Den går att hettas up till 40 grader och det ger ett för mig nödvändigt behov under vintermånaderna.

Viktigt är att var och en behöver hitta sitt sätt, sin balans mellan protein, kolhydrater och fett. Detta är nyckeln till balans. Också hur mycket rå mat du vill äta som passar dig. Det jag tror och ser är att lägga till rå mat ger mycket bra möjlighet att hålla dig frisk, glad och inspirerad. Det ger också tillgång till sin intuition, att helt enkelt komma till sig själv igen.  Att ge tex rådeserter till sina barn är en fin möjlighet för dem att inte behöva bompaderas med detta sockerhav som finns runt oss, och en bra början.

Levande mat ger mig så mycket därför studerade jag via Bodymindinstitut över nätet med en av USA´s ledande rawfood experter David Wolf och certiferade mig till Raw nutritioner 2011 efter 1 års studier. Höst 2013-Sommar 2014 utbildning till Rawchef via Nordic Raw Living Chef Academy.

Jag håller tillfällen i, gör din egna rawchoklad där ni får historik/näring och vi gör choklad. För er som också önskar i vänners lag göra något inspirerande, eller via ert företag, kan ni kontakta mig så skräddar syr vi tillsammans, vad ni önskar.

Välkomna!