Kursprogram

Vinter & Vår 2020

> 13 Januari

Mandala målning och sätt dina intentioner för det nya året. Vad önskar du med det nya året? Vi låter mandalan vara bas där du målar in det du önskar. Vi inleder med meditation och gör enkla övningar i färg, form och skrift för att komma fram till vad du vill måla in i din mandala. Du kommer få info om mandala och dess historia, se bilder om hur en mandala kan verka och se ut. Vi kommer inte gå igenom exakt mandala måleriets utforming utan låta det vara lite friare att var och en väljer utifrån sin känsla hur utforming ska se ut. Ingår konstnärfärger och material.  Kl 18-21  hos Movement to ART i Gustavsberg. 430 kr inträde som betalas innan mot faktura vid bokning. Det ingår  rawfood kaka och te/kaffe. Boka gärna en vecka innan till info@movementtoart.se

> 22 Januari.

Mandala målning och sätt dina intentioner för det nya året. Vad önskar du med det nya året? Vi låter mandalan vara bas där du målar in det du önskar. Vi inleder med meditation och gör enkla övningar i färg, form och skrift för att komma fram till vad du vill måla in i din mandala. Du kommer få info om mandala och dess historia, se bilder om hur en mandala kan verka och se ut. Vi kommer inte gå igenom exakt mandala måleriets utforming utan låta det vara lite friare att var och en väljer utifrån sin känsla hur utforming ska se ut. Ingår konstnärfärger och material.  Kl 18-21 på Hälsans hus på Fjällgatan, rummet Terrassen. 480 kr inträde som betalas innan mot faktura vid bokning. Det ingår  rawfood kaka och te/kaffe. Boka gärna en vecka innan till info@movementtoart.se

> 7-9 Februari.

Teckna enligt Vedic Art. Fre kl 17-19.30. Lö-sö kl 10-16..

> Vedic Art 8-9 Februari.

Vedic Art Grundkurs, fortsättning och barn och familjer välkomna. Kl 10-16 lö och sön.

> 10 feb. Gör din egna råchoklad till alla hjärtans dag.

Hos Movement to ART i Gustavsberg. 650 kr med workshop i råchoklad,  recept och choklad hem. Du komponerar dina smaker utifrån råchoklad basrecept som du väljer och provsmakar innan. Kl 18-21. Boka till info@movementtoart.se. Välkomna! Är ni en grupp och önskar andra datum så hör av er till mig.

> 2 mars-4 maj. Kurs i RörelseKonst för barn och unga från 7-10 år och 10 år och uppåt. Prova på 17 feb. Boka plats innan, tack!

Prova på 17 feb. Boka plats innan tack. Dans, rörelse, rytm, musik och skapande med bild. RörelseKonst är en rörelse och konstform som föder varandra. Första delen låter vi kroppen vara i centrum runt lek, enkel koreografi, följa och leda och inspireras av rytmer, takt, musik och färg som vi låter gå över i ett tema för dagen i bild. Rörelse blir inspiration till bildskapande. RörelseKonst är för alla och det ger kroppskännedom, att kunna både vara fri i lek men också följa andra och leda, och känna flow i kroppen och att hela kroppen är med, att lyssna till musik och hitta musikens rytm, takt, melodi, trumma, flöjt och enkla klangskålar är instrument som används också några låtar per lektion inspelad musik, att uttrycka med färg och teckning. Bildelen har ett tema, enkla övningar, enkla tekniker, alla utfrån sin förmåga. 8 ggr i Idunskolans vackra rörelsesal vid Velamsund. Kl 16-17, 7-10 år, kl 17.05-18.15 från 10 år och uppåt. 1200 kr för 8 ggr. Material ingår. Boka till info@movementtoart.se, 0709-242589.

> Måndag 2 mars. Barn & Föräldrar välkomna till Färg, form & Sagoberättaren på Dieselverkstaden. Första tillfället i vår.

Riktas till barn ca 3-5 år med förälder. Bebisar kan sitta på armen och  också vara med.

Rörelsesaga med inspiration ur årstiderna;  med rytm & enkla musikinstrument och sång. Ur sagans innehåll plockas  olika teman som målas till med vattenbaserad färg. Förkläden finns men ha gärna på oömma kläder och kläder att röra dig i. Någon form av gymnastiksko är bra att ha på då bildsalen också blir rörelsesal. Måndagar kl 9.45-10.45 i Dieselverkstaden bildsal. 180 kr med ett barn, 90 kr för tillkommande syskon. (Bebis som är med syskon, gratis inträde). Vill du gå 4 ggr, boka 4 ggr för 680 kr. Boka till info@movementtoart.se, gärna en stund innan klassen börjar så det finns möjlighet att se bokningar och uppge barnens ålder som ska vara med. Tack. Efter bekräftad plats swishas summan eller betalas till bankgiro. Uppgifter får ni i svarsmail. Går att prova ”drop in” men ingen garanti för plats. Arrangeras av Kerstin, Movement to ART.

Måndagar kl 9.45-10.45. Datum: 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3. Uppehåll  v. 15 & 16. 20/4, 27/4, 4/5.

> 4 mars-6 maj. Teckning & Färg kurs för barn och unga. Grundkurs och fortsättning för de som gått en termin kan också fortsätta.

För dig som vill teckna och få fram dina bilder. Enkla övningar och eget tecknande. kl 16-17.  8 år och upp. 8 ggr, 1200 kr. I Gustavsberg, Höjdhagen.

> 4 mars-6 maj. Ses tillsammans! Teckning och färg från 11 år och uppåt. För er som vill ses och teckna med andra

För er som vill ses med andra och teckna. Du väljer vad du vill teckna och jag som lärare är där och finns till hands när det behövs och önskas. Från 12 år och uppåt. Varje gång tar vi upp något tema om teckning som gruppen vill utveckla. Någon gång tar jag upp något. Vi gör lite uppvärmning ihop, sen arbetar ni på det ni vill prova. Det går att arbeta på ett projekt under hösten.  Kl 17.05-18.20. Delta 4 ggr, 600 kr eller 8 ggr 1200 kr.

> Vedic Art teckning, 6-8 mars.

Teckna enligt Vedic Art. Fre kl 17-19.30. Lö-sö kl 10-16..

> Vedic Art 7-8 mars.

Vedic Art Grundkurs, fortsättning och barn och familjer välkomna. Kl 10-16 lö och sön.

> 26 mars. Klangskåls meditation på VitaVera i Midsommarkransen i Stockholm

Kl 18.30-20 bjuder jag Kerstin och Anne-Li på VitaVera in till en meditationsstund och avslappning till Crystal singing Bowls både klara och frostade. Skålarna är gjorda av crystal kvartz och når in på cellnivå. Livgivande, avslappnande och ger positiva vibrationer.  250 kr inträde. Kl 18.30-20 spelning och meditation. 20-20.30 te och samtal för er som önskar. Plats: VitaVera Midsommarkransen. www.vitavera.se Bokning till info@movementtoart.se.

> 5 april. En eftermiddag att kika in i dig!

Du kommer introduceras i enkla sätt att uttryck dig och att vara i närvaro, där du kan få syn på dig i nytt ljus och några enkla sätt att hålla ditt flöde och din rytm aktivt. Enkel kropps rörelse för centrering och balans, målning/färger att komma i kontakt med ditt flöde. Enkel intro till vad din bilder kan berätta, Du kan måla ett enkelt hus och vi har samtal runt husbilder och tolkning enligt bildtolkningsmetoden. Du kan som avslutning måla en bild för något du önskar föra in i ditt liv. Spelning av clear crystal singing Bowls för avslappning och meditation. 480 kr inträde för kl 13.30-17.30. Boka plats till Kerstin: info@movementtoart.se. Kerstin använder sin intuitiva och seende förmåga för gruppens bästa. Hjärtlig välkomna! Plats: Movement to ART i Gustavsberg.

> 6 april. Gör din egna råchoklad till påsk.

Hos Movement to ART i Gustavsberg. 650 kr med workshop i råchoklad,  recept och choklad hem. Du komponerar dina smaker utifrån råchoklad basrecept som du väljer och provsmakar innan. Kl 18-21. Boka till info@movementtoart.se. Välkomna! Är ni en grupp och önskar andra datum så hör av er till mig.

> 7 april. Klangskåls meditation hos Movement to ART i Gustavsberg, Höjdhagen.

Kl 18.30-20 bjuder jag Kerstin, Movement to ARTa in till en meditationsstund och avslappning till Crystal singing Bowls både klara och frostade. Skålarna är gjorda av crystal kvartz och når in på cellnivå. Livgivande, avslappnande och ger positiva vibrationer.  250 kr inträde. Kl 18.30-20 spelning och meditation. 20-20.30 te och samtal för er som önskar. Plats: Movement to ART, Gustavsberg, Höjdhagen. Max 8 personer. Bokning till info@movementtoart.se.

> Konst & Naturkurs i Gustavsberg, hos Movement to ART under påskveckan, v. 15 för ungdomar och familjer.

Konst & Naturkurs i Gustavsberg hos Movement to ART. 3 dagar med konst under påskveckan, v 15 för ungdomar och familjer. Må teckning, tisdag teckning och färgpennor, teckningsmaterail, onsdag: målning akvarell och akryl.  Varje dag så introduceras du av olika tekniker, roliga övningar. Olika teman att välja på eller hitta på eget. Det kommer att finnas ett program, som grundövningar för de olika dagarna, men viktigt att var och en följer sin önskan. Både grupp och individuell inspiration och teknikreflektion från Kerstin. Alla gör utifrån sin förmåga.

Så varför konst? Konst är ett stort ämne och också något som kan ta sin tid att utveckla dit man vill. Dessa dagar är en introduktion till detta fantastiska ämne som verkligen är för alla, om vi vill och önskar göra det.

Kl 9.30-15 undervisning och 15-16 eget skapande.  Medtag lunch. Bokning till info@movementtoart.se. Gärna 1 vecka innan senast. Avbokning samma dag eller dagen innan kvarstår betalningen till arrangören. Max 8 personer, 2200 kr vuxen och 1400 kr ungdom för 3 dagar. Per dag 850 kr vuxen och 550 kr ungdom. Mesta Konstmaterial ingår. Önskar ni måla med akryl flera dagar tillkommer vissa kostnader för färg och duk medtages.  Medtag ett a4 block (tjockare papper) för att samla dina bilder i.

> 14 och 21 april. Vad berättar dina bilder? En kväll att dyka in i bildens värld.

Två tillfällen i april att dyka in i bildens värld. Vi går igenom hur bilder kan tolkas och berättar enligt Bildtolkningsmetoden. Bilder är kommunikation och själens språk. Vi avslutar med kristallskåls avslappning och integrering. 430 kr. Kl 18-21. Plats: Movement to ART i Gustavsberg.

Söndag den 10 maj kl 16-18, skaparverkstad på Bistro Gustavsberg med Movement to ART för barn 2-5 år. Föräldrar äter middag medans barnen skapar.

Skaparverkstad för barn 2-5 år på Bistro Gustavsberg den 10 maj med Movement to ART på uteverandan. De vuxna äter middag i lugn och ro. Medtag kläder efter väder och gärna en papperspåse att ha med sin bild, bilder hem. Barnen erbjuds delta i en rörelsesaga, som ger intryck och kan därefter målas på större papper. Upplevelsen kan leda vidare till lek utifrån olika saker vi tittat på. Allt utifrån vad barnen orkar med utifrån ålder. Bokas till Bistro Gustavsberg. 130 kr inkl hamburgare för barnen och deltagande i skaparverkstad. Middag för föräldrar tillkommer.

> Vedic Art teckning, 29-31 maj.

Teckna enligt Vedic Art. Fre kl 17-19.30. Lö-sö kl 10-16..

> Vedic Art 30-31 maj.

Vedic Art Grundkurs, fortsättning och barn och familjer välkomna. Kl 10-16 lö och sön.

> Fantasy målning, unga från 11 år, 11 juni.

Fantasy Världar. En kreativ dag med akvarell för unga. Teckning & akvarell enligt böckerna Fantasy Worlds, Manga Magic-mytiska och fantasy karaktär. Fantasy Art-Worriors & hereos. Kl 10-14. Lunch vid kl 12.30 ca. Medtag egen lunch. 430 kr för dagen. Älvor, alver, feer, drakar, naturväsen, troll, etc. Alla kan plocka fram sina inre bilder och förvandla dem till sitt uttryck. Du får inspiration från böckerna om du vill, annars gör du från egna bilder som du har ideer om. Under dagen introduceras tekniker, kreativa roliga övningar & färgblandningar. Möjliga teman att välja mellan eller hitta på eget.  Vi använder oss av winsor newton akverell färger och akvarellpapper uppspända på pannå enligt akvarell teknink. Hos Movement to ART i höjdhagen. Bokning till info@movementtoart.se. Max 8 personer. Välkomna!

> Konst & Naturkurs i Båstad, Apelrydskolan, 22 juli-24 juli.

Konst & Naturkurs i Båstad i Apelrydsskolans vackra konstsal. 3 dagar med teckning & färgpennor och teckningsmaterial som torrpastell etc, torsdag färg & måla (vattenbaserat), fredag har vi mixed media, bland material som att måla på pannåer, göra kollage eller fortsätta med något du blivit intresserad av. Varje dag så introduceras du av olika tekniker, roliga övningar. Olika teman att välja på eller hitta på eget. Alla gör utifrån sin förmåga. Kl 10-10.20 har vi RörelseKonst: kroppsrörelse och lek som inspiration inför dagens tema. Vi samlas vid konstsalen. Bokning till info@movementtoart.se. Gärna 1 vecka innan senast. Avbokning samma dag eller dagen innan kvarstår betalningen till arrangören. Max 12 barn, unga. 1050 kr för 3 dagar kl 10-13 eller 430 kr per dag. Konstmaterial ingår. Medtag ett a4 block (tjockare papper) för att samla dina bilder i.

29-30 juli. Familje dagar i Vedic Art, Barn från ca 7 år, ungdommar och vuxna välkomna. Grundkurs och familjekurs. Max 10 personer.

Vedic Art Grundkurs, fortsättning barn, unga och familjer  Vi är i Studio Movement to ART, med mysig omgivning av trädgårdar och skog, promenadstråk. 600 kr barn upp till 15 år och vuxna 1200 kr för dagarna. Kl 10-16 båda dagar. Material tillkommer och material lista och välkomstbrev skickas till er efter bokning. Boka till info@movementtoart.se

> Vedic Art Sommarkurs 1 aug- 6 aug. För tonåringar och vuxna. Grund och fortsättningkurs.

Vedic Art sommarkurs. Grundkurs, fortsättning. Alla dagar kl 10-16. 1-6 aug. Du som vill gå hela veckan har förtur vid bokning. Max 8 personer i Studio Movement to ART, Höjdhagen i Gustavsberg. I en intim och mysig miljö med vackra trädgårdar och skog och promenadstråk är du välkommen! Du kan måla inne som ute om vädret tillåter. 3300 kr för hela 6 dagar. Du kan gå igenom grundkurs eller fortsättning på 6 dagar. 1900 kr för ungdomar tom 18 år. För att boka plats betalas in 350 kr efter du fått bekräftad plats. Bokningssumman återbetalas ej vid avbokning en vecka innan kursstart. Hjärtligt välkomna!

> Vedic Art, Teckning. Drawing without boundaries 7 aug- 9 aug. För vuxna. I Gustavsberg och Nyckelviken i Nacka.

Vedic Art Teckning. Fredag kl 17-20 hos Movement to ART i Gustavsberg. Lö-sö kl 10-16 möts vi i Nyckelviken i Nacka där vi tecknar med inspiration från natur, blommor, vatten och det vi känner oss dragna till. Vi önskar vackert väder. Vid regn hittar vi andra lösningar. Café finns för fika stund eller lunch. Du introduceras till teckning enligt Veda. Detta är teckning för att öppna upp för kreativiteten och få med sig flexibilitet och förhållningsätt till hur vi kan se och teckna och samtidigt hålla vår kreativitet flödande. Även för de som inte har gått Grundkurs i Vedic Art eller har tecknat mycket tidigare.  Max 8-10 personer. 1500 kr.  För att boka plats betalas in 300 kr efter du fått bekräftad plats. Bokningssumman återbetalas ej vid avbokning en vecka innan kursstart. Hjärtligt välkomna! Boka till inf0@movementtoart.se

> Konst & Naturkurs i Gustavsberg, hos Movement to ART, 11 aug-12 aug. Från 11 år.

Konst & Naturkurs i Gustavsberg hos Movement to ART. 2 dagar med konst. Teckning & färgpennor och måla, vattenbaserat dag 1 och dag 2  mixed media, bland material som att måla på pannåer, göra kollage eller fortsätta med något du blivit intresserad av. Varje dag så introduceras du av olika tekniker, roliga övningar. Olika teman att välja på eller hitta på eget. Alla gör utifrån sin förmåga. Kl 10-14 båda dagar. Medtag lunch.  Bokning till info@movementtoart.se. Gärna 1 vecka innan senast. Avbokning samma dag eller dagen innan kvarstår betalningen till arrangören. Max 12 barn, unga från 11 år. 450 kr per dag eller 2 dagar 800 kr. Konstmaterial ingår. Medtag ett a4 block (tjockare papper) för att samla dina bilder i.

> Quest for love. 15-16 aug i Studio Movement to ART i Gustavsberg med värmdö natur.

Quest for love. Naturen vår essens. Varje dag går  vi med våra fötter  på denna vackra jord. Vad pulserar ditt hjärta för?

Under två dagar låter du dig kalla fram, lyssna in, uttrycka vad som talar till dig. När vi följer våg väg blir vi helare och lycka kan infinna sig och många andra olika kvalitéer kan beröras på vägen som tex kärlek, vördnad, förtvivlan; läkande krafter aktiveras naturligt och vi förankrar oss med oss själva och helheten.

Kan det bo en inneboende sång i dig som är just på ditt sätt? En sång som tar dig till just din essens. Sången kan uttryckas på många olika sätt: genom kroppsrörelse, puls, havets kluckande, färger, ord/poesi etc Och sången letar sig fram till havet som mångfalden av stjärnor.

Välkomna till en helg med naturen i fokus genom utevistelse och kontakt med kroppen, våra sinnen och färgernas språk. Kroppsrörelse genom elementen, Hawai´iansk tradition, rörelse enligt visdom om medicinhjulet, eurytmi som rörelse i medveten närvaro, färg och själsgester. Trumma, sång-sång utifrån naturens upplevelse. Crystal singing Bowls som förankring och transformation. Vi inleder och avslutar med ceremoni.

Plats: Studio Movement to ART Gustavsberg med Värmdö natur.  Lö kl 11-18 och sön kl 9.30-15. Investering 1800 kr. Rawfood snack ingår. Max 8-10 personer. Bokning sker till info@movementtoart.se. Vid bekräftad plats betalas bokningsumman in på 300 kr. Den kvarstår hos arrangören vid avbokning. Hjärtligt välkomna!

Höst 2020.

Introduktionskväll inför höstens teckningsworkshop. 3 sept kl 18.30-20. Hos Movement to ART i Gustavsberg. Rawfood fika och prova på 100 kr inträde. Boka plats tack innan. info@movementtoart.se

Introduktionskväll inför höstens teckningsworkshop. 10 sept kl 18.30-20. Hos Movement to ART i Gustavsberg. Rawfood fika och prova på 100 kr inträde. Boka plats tack innan. info@movementtoart.se

Tecknings workshop för tonåringar och vuxna. Helg 1: 19-20 sept. 2 helger för att aktivera teckningens principer. Alla kan teckna!

2 helger med tecknings workshop  i Gustavsberg hos Movement to ART. Efter 4 dagars tecknande har du aktiverat teckningens principer. Alla kan teckna. Vi utgår från Betty Edwards material alla kan teckna. Alla gör utifrån sin förmåga. Detta är både för nya som ni som tecknat förut men vill ge mer tid för tecknandet och fördjupa. Teckning ger många fördelar även om du inte önskar arbeta konstnärligt. Teckning ger flexibilitet, problemlösa, aktiverar intuitionen, balanserar och utvecklar förmågan att skapa egena bilder. Ni kan välja att gå en dag, två, tre eller hela kursen. De som bokar hela kursen, 2 helger har förtur. 2 helger kostar 3700 kr. En helg 1900 kr. Efter fyra dagars tecknande är det som du lärt dig att cykla. Du har fått med dig teckningen 5 element.

Datum: 19-20 sept och 14-15 nov 2020.

lö 10-17  & sön kl 10-16. Medtag lunch. Uppvärmningsmöjligheter finns.  Bokning till info@movementtoart.se. Gärna 1 vecka innan senast. Avbokning samma dag eller dagen innan kvarstår betalningen till arrangören. Max 10 deltagare  Medtag ett a4 block (tjockare papper) för att samla dina bilder i.

Tecknings workshop för tonåringar och vuxna. Helg 2 av 2: 14-15 nov. 2 helger för att aktivera teckningens principer. Alla kan teckna!

2 helger med tecknings workshop  i Gustavsberg hos Movement to ART. Efter 4 dagars tecknande har du aktiverat teckningens principer. Alla kan teckna. Vi utgår från Betty Edwards material alla kan teckna. Alla gör utifrån sin förmåga. Detta är både för nya som ni som tecknat förut men vill ge mer tid för tecknandet och fördjupa. Teckning ger många fördelar även om du inte önskar arbeta konstnärligt. Teckning ger flexibilitet, problemlösa, aktiverar intuitionen, balanserar och utvecklar förmågan att skapa egena bilder. Ni kan välja att gå en dag, två, tre eller hela kursen. De som bokar hela kursen, 2 helger har förtur. 2 helger kostar 3700 kr. En helg 1900 kr. Efter fyra dagars tecknande är det som du lärt dig att cykla. Du har fått med dig teckningen 5 element.

Datum: 19-20 sept och 14-15 nov 2020.

lö 10-17  & sön kl 10-16. Medtag lunch. Uppvärmningsmöjligheter finns.  Bokning till info@movementtoart.se. Gärna 1 vecka innan senast. Avbokning samma dag eller dagen innan kvarstår betalningen till arrangören. Max 10 deltagare  Medtag ett a4 block (tjockare papper) för att samla dina bilder i.

> Quest for love. 17-18 okt i Studio InMovement i Malmö.

Quest for love. Naturen vår essens. Varje dag går  vi med våra fötter  på denna vackra jord. Vad pulserar ditt hjärta för?

Under två dagar låter du dig kalla fram, lyssna in, uttrycka vad som talar till dig. När vi följer våg väg blir vi helare och lycka kan infinna sig och många andra olika kvalitéer kan beröras på vägen som tex kärlek, vördnad, förtvivlan; läkande krafter aktiveras naturligt och vi förankrar oss med oss själva och helheten.

Kan det bo en inneboende sång i dig som är just på ditt sätt? En sång som tar dig till just din essens. Sången kan uttryckas på många olika sätt: genom kroppsrörelse, puls, havets kluckande, färger, ord/poesi etc Och sången letar sig fram till havet som mångfalden av stjärnor.

Välkomna till en helg med naturen i fokus genom utevistelse och kontakt med kroppen, våra sinnen och färgernas språk. Kroppsrörelse genom elementen, Hawai´iansk tradition, rörelse enligt visdom om medicinhjulet, eurytmi som rörelse i medveten närvaro, färg och själsgester. Trumma, sång-sång utifrån naturens upplevelse. Crystal singing Bowls som förankring och transformation. Vi inleder och avslutar med ceremoni.

Plats: Studio InMovement, Carin Dackman, Tunnbindareg 3, Malmö. www.inmovement.se.  Lö kl 11-18 och sön kl 9.30-15. Investering 1800 kr. Rawfood snack ingår. Max 8-10 personer. Bokning sker till info@movementtoart.se. Vid bekräftad plats betalas bokningsumman in på 300 kr. Den kvarstår hos arrangören vid avbokning. Hjärtligt välkomna!